Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спечелили "Оскар" заглавия в Music Point този петък

Снимка: ЕПА/БГНЕС
През уикенда за 86-и път ще бъдат раздадени наградите "Оскар". Категорията за песен от филм съществува от 1934-та година. От тогава до днес членовете на Академията гласуват ежегодно и за музиката към филми. Едно от изискванията е песента или части от нея да не са съществували преди излизането на лентата. По тази причина въпреки големия си успех, песни като I Will Always Love You на Whitney Houston  от Bodyguard и Gangsta’s Paradise на Coolio от Dangerous Minds не са били номинирани. В историята на "Оскарите" обаче има добре разпознаваеми изпълнения, които не само са спечелили "Оскар", но са и били по върховете на класациите. Пример за това е My Heart Will Go On на Celinе Dion от Titanic, останала девет седмици на върха в щатсия радиочарт през 90-те.

В петък Младен Петков ще ви представи три спечелили "Оскар" песни от 80-те, които са се представили добре и в поп изброяването на Щатите.

Очаквайте ретро класация от 2008-а, както част от новото на David Guetta, който е решил да поеме нова посока. Сред хитовете в плейлиста са такива на Avicii, Demi Lovato, Sam Smith и Beyonce. Новите предложения са на Austin Mahone и Zedd.  

Music Point – петък от 19 часа по "Хоризонт".


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна