Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Избери, за да помогнеш" за пореден път подкрепи проекти в здравеопазването

Близо 300 хиляди лева бяха събрани в инициативата "Избери, за да помогнеш".

Над 60 процента от парите са дарена за проекти в сферата на здравеопазването. Кампанията, която се провежда за 5-а поредна година, е подкрепила общо 138 проекта с над 1 милион и 700 хиляди лева.
Близо 52 хиляди лева бяха дарени на фондация "Помощ за благотворителността в България" за лечението на деца с множество заболявания. Фондация "Нас ни има" получи над шест хиляди лева. 

Мария Войчевска отбеляза: Трябва да се обучават деца и младежи с физически и ментални увреждания и това ще е от голяма полза за тях.

11 665 лева бяха дарени на фондация "За нашите деца". За какво ще бъдат използвани средствата разказва Иванка Шарапатова:
Ще направим една уникална стая в Първа градска болница, ще осигурим възможност на новородените, на недоносените деца да имат контакт със своите родители. Останалата част от сумата ще инвестираме за много интензивна подкрепа на родителите при отглеждането на децата с увреждания.

С над 14 хиляди лева ще бъдат подпомогнати възрастните, болни и самотни хора. Проектът е на "Каритас"-България, посочва Емануил Паташев: Дейностите ни са най различни. Помагаме на бездомни. Първия център за бездомни го отвориха миналата година в град Русе - за бежанците, за хората, зависими от наркотици, за самотните майки. Това са две хиляди души, които ежедневно получават подкрепа в страната.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна