Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Владимир Путин нареди провеждането на спешна проверка на бойната готовност в Западна Русия

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Президентът Владимир Путин разпореди да бъде проведена спешна тренировка за проверка на бойната готовност на въоръжените сили в Западна Русия, предаде Ройтерс. В съответствие с наредбата на президента на Руската федерация, силите от Западния военен окръг са поставени в бойна готовност от 10 часа по Груниуч днес, заяви министърът на отбраната Сергей Шойгу, цитиран от агенция Интерфакс. В западната си част Русия граничи с размирната Украйна.

Великобритания се противопоставя на външна намеса в Украйна, заяви британският министър на отбраната Филип Хамънд. Той призова всички страни да позволят на украинския народ сам да уреди вътрешните си различия и да определи своето бъдеще.

В същото време пред Върховния съвет на южния черноморски полуостров Крим се сблъскаха проруски сепаратисти и поддръжници на новото украинско ръководство, предаде Ройтерс. Много от проукраинските демонстранти са етнически татари, които са местното население. От друга страна, сред проруските демонстранти има голяма група казаци, които засвидетелстват своята лоялност към Москва и клеймят "бандитите", завзели властта в Киев. 

Заради напрегнатата обстановка в Севастопол, където също преобладава руското население, започна създаването на отряди за бързо реагиране с цел "охрана на реда и спокойствието в града", предаде ИТАР-ТАСС.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна