Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Единната сметка за данъци и осигурителни вноски ще функционира днес за последно

| обновено на 28.02.14 в 11:48
Снимка: БГНЕС

НАП закрива единната сметка за задълженията към данъчната и осигурителната система. Това става след решение на Конституционния съд, с което единната сметка беше обявена за противоконституционна. От следващата седмица преводите за разплащане на данъци, пенсионните и здравните осигуровки вече ще се извършват по четири отделни сметки.

Днес е последният ден, в който в офисите на НАП ще работят с единната сметка, но въпреки това от приходната агенция призоваха от обяд преводите да се осъществяват по четирите отделни сметки - за данъци, за двете пенсионни и за здравните осигуровки.

Затова клиентите трябва да знаят, че ако извършат плащане по досегашната единна сметка, то парите няма да отидат в НАП, а ще бъдат върнати в банката и ще трябва плащането да се пренарежда.

Освен това данъчните предупреждават да се проверяват сметките преди да се насочват парите за да се предотвратят измами. С тази цел новите сметки са обявени в интернет, в офисите на НАП и на Български пощи. Съобщения се пращат и по мейла на клиентите.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна