Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Откриват виртуална компютърна лаборатория в Търговище

Снимка: БГНЕС

Виртуална компютърна лаборатория и тестов център за професионална сертификация ще бъдат открити в Професионално-техническата гимназия "Цар Симеон Велики" в Търговище. Проектът  е на стойност близо 125 хиляди лева.

Екипът на проекта има амбицията да актуализира учебния процес в специалностите „Компютърна техника и технологии“ и „Компютърни мрежи“ чрез изграждане на образователен парк , уточнява ръководителят Николай Николов:

Виртуалната лаборатория е един нов продукт, който предлага сървърно приложение с 16 компютърни конфигурации, които ще бъдат използвани в обучението на учениците. Отделно от тях имаме три компютърни конфигурации, които представляват сертификационния център. На него ще бъдат инсталирани лицензирани продукти и ученици след приключване на проекта, предвиждаме и граждани на Търговище да могат в онлайн среда да проверяват своите знания и умения и да придобиват сертификати.

По време на изпълнението на проекта ще бъде модернизирана методиката на обучението по Информационни и комуникационни технологии.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна