Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Росен Плевнелиев ще присъства на представянето на книгата "Хроника на един президентски мандат"

Снимка: БГНЕС

В Пловдив тази вечер президентът Росен Плевнелиев ще присъства на представянето на книгата "Хроника на един президентски мандат". Авторът Димитър Райчев проследява политическата кариера на Петър Стоянов и неговия президентски мандат 1997-2002 година. На премиерата ще присъства и президентът Петър Стоянов.

В книгата, която излиза на български и на английски език, са представени всички по-значителни събития, съпътствали 5-годишния мандат на президента Петър Стоянов. Луксозното издание съдържа и богат снимков материал, разказва авторът Димитър Райчев:

Това е една абсолютно документална книга и както съм писал в предговора, книгата не задава въпроси и не търси отговори. Целта ми беше да покажа неговото огромно желание за влизане на България в НАТО и ЕС. Неговите срещи и обиколки в Европа, неговите обиколки в САЩ, връзките, които създаде, желанието му за този т.нар. "цивилизационен избор", за който той непрекъснато говореше.

Издаването на книгата е финансирано изцяло от спонсори. Част от средствата от продажбите ще бъдат предоставени на Фондацията "Качество за живот", ангажирана с лечението  на деца,  болни от церебрална парализа.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени