Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бойко Борисов: Това е "Костинброд 2”, което правят в общината

| обновено на 28.02.14 в 09:50
Снимка: БГНЕС

И тази сутрин парламентът не успя да събере необходимия кворум, за да започне заседанието в 9.00 часа. В началото се регистрираха 107 народни представители, което бе недостатъчно, като председателят на парламента Михаил Миков съобщи, че нова проверка на кворума ще бъде направена в 9.30. Миков поздрави футболистите от "Лудогорец" за добрия мач, игран снощи.

След втория опит за започване на заседанието на Народното събрание се регистрираха 121 депутати. Работата на парламента започна с ръкопляскане от страна на депутатите от мнозинството.

В кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов определи полицейската акция  в Столична община като идентична със случая в Костинброд и бюлетините:

По глупост, по манипулации, по безпардонност, показност. Данчето Фандъкова я познавате всички, ще избягат, или ще напуснат общината. Там са все жени заместник-кметовете. Очаквах, че от това, което се случва с Цветанов, някак си ще изведат поуки, но те не си извеждат. Ще дойде време, като Янукович ще бягат и то не от нас, а от гнева на хората. Това, което вчера са направили, могат да отидат да вземат папките, или това, което ги интересува и да си отидат, и когато стигнат до извършено престъпление, да повдигнат обвинение. То са жандармерии, камионетки, то са какво ли не там?

Борисов определи оставката на началника на Националната служба за охрана бригаден генерал Тодор Коджейков като политически натиск:

Обяснявам си го с натиска, който има върху службата. Това е, може би, последната служба, която и в Закона за МВР предложиха, и искат да изземат правомощията на президента и натиска върху тях е бил в тази посока.




Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна