Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кремъл: Русия няма да пренебрегне искането на помощ от Крим

| обновено на 01.03.14 в 11:52
Русия няма да пренебрегне искането на помощ, отправено към президента Владимир Путин от новия премиер на Автономна република Крим Сергей Аксьонов, се казва в изявление на Кремъл, цитирано от Франс прес.

Русия няма да пренебрегне това искане
, заяви пред РИА Новости представител на президентската администрация. Малко по-рано днес Аксьонов взе контрола над силовите структури в Крим и се обърна към Путин за помощ в гарантирането на мира и спокойствието в региона.

В официална позиция на руското външно министерство се посочва, че Москва е изключително загрижена за последните развития в Крим и че те потвърждават желанието на видни политически кръгове в Киев за дестабилизиране на ситуацията на полуострова.

Украинските въоръжени сили на полуостров Крим са поставени в състояние на повишена бойна готовност по заповед на украинския министър на отбраната, съобщи Ройтерс. Според министър Игор Тенюх в последните часове Русия е изпратила още 6 хиляди военнослужащи в Украйна.

Преди правителственото заседание в Киев новият премиер Арсений Яценюк заяви, че Украйна няма да позволи да бъде въвлечена във военен конфликт и няма да отговори на "руските провокации".



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна