Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бисер Миланов - Петното отива на съд за насаждане на расова омраза

| обновено на 05.03.14 в 15:20
Снимка: БГНЕС
Бисер  Миланов, по прякор Петното, отива на съд за насаждане на расова омраза. Това е вторият обвинителен акт срещу него за по-малко от месец.

Обвинението на Петното е, че на 2-ри ноември миналата година е улеснил съпартиеца си Йордан Бонев да пропагандира расова омраза, шофирайки автомобила, от който с мегафон Бонев призовавал: Така не могат да продължават тези неща, време е да се събудим. Време е да вземем мерки и да се разправяме с тези черните. Това става часове, след като алжирският гражданин Салахадин бин Аладин прободе многократно студентката Виктория Христова, за което вчера получи 12 години затвор. Ако Бонев и Миланов бъдат признати за виновни, те могат да получат затвор до 4 години, глоба от 5 000 до 10 000 лв., както и обществено порицание.

Първият обвинителен акт срещу Миланов, също внесен в рекордни срокове, е от 14-и февруари. Той е за закана за убийство на протестираща жена. Вчера Софийският районен съд пусна от ареста известния с провокативните си прояви по време на антиправителствените протести Миланов. Причината е да се грижи за 3-те си деца, тъй като жена му е в Испания.

Прокуратурата днес обяви, че ще протестира променената му мярка за неотклонение пред Софийския градски съд.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна