Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пеперудите, пуснати в НС, ще бъдат част от колекцията на Националния природонаучен музей

Снимка: БГНЕС

Пеперудите, които непознат мъж пусна по-рано днес в парламента, ще станат част от колекцията на Националния природонаучен музей. Заместник-председателят на парламента Алиосман Имамов смята да поиска проверка по случая.

Изненадващо пеперуди от защитени видове бяха пуснати в един от кулоарите на парламента. Не стана ясно името на мъжа, който участва в акцията и по чия покана е в Народното събрание. Първоначално се появи информация, че мъжът е влязал по покана на депутата от "Коалиция за България" Петър Курумбашев. Той обаче отрече.

Предполагам, че някое предаване си прави някакъв пиар. Аз като влизах, аз носех един куфар по-скоро, да ви кажа. Аз днеска путъвам понеже, обясни Курумбашев.

Социалистът Антон Кутев коментира, че въпросите по сигурността и пропускателния режим в Народното събрание са въпроси към ръководството.

Ще има проверка по случая, увери заместник-председателят на Народното събрание Алиосман Имамов.

Трябва да се провери режима на допуск до Народното събрание, защото някой може да внесе не пеперуди, а нещо друго, от което да има много сериозни последствия, каза Имамов.

Депутатът от "Атака" Димитър Аврамов осигури достъпа на доцент Стоян Бежков от Националния природонаучен музей.

Явно се цели някакво шоу по някакъв начин да дискредитира парламента, да се вдигне шум, че вътре става нещо. Всичко останало, не да се приемат закони, каза Аврамов.

Доцент Бежков информира, че в страната няма ферма за подобен род пеперуди. По думите му, какавидите са внесени от чужбина.

От Индонезия най-вероятно, от Бразилия, от някоя друга от южноамериканските страни и цените са по 6-8 долара или евра на какавида, уточни доцент Бежков.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна