Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отборът ПМГ "Екзарх Антим I" спечели Осмомартенския турнир по футбол на малки врати за девойки

Снимка: Борис Борисов

Отборът на ПМГ "Екзарх Антим I" спечели шестото издание на традиционния Осмомартенски турнир по футбол на малки врати за девойки, който се проведе днес в зала "Фестивална" във Видин. На финала "математичките", с треньор Илиян Ангелов-Лъвчето победиха с дузпи представителките на ПГТ "Михалаки Георгиев". Така с общ резултат 4:3 "математичките" триумфираха в турнира. В редовното време финалистите си размениха по един гол за 1:1.

"Миналата година имахме две момичета, поканени за националния отбор на България. Отборът беше много силен, но голяма част от тях завършиха училище и сега са студентки, а ние играем с подновен състав. И сега имаме пет абитуриентки, но имаме и по-малки.  Имаме едно момиче с покана за националния. Много се радвам за победата"- каза за Радио ВИДИН треньорът на шампионките Илиян Ангелов.

Снимка"Като на всеки голям финал имаше много емоции, имаше и дузпи. Спортната зала е пълна с красиви момичета, които много сърцато и по мъжки се бориха за победата. Има победители, но има и победени... Така е в спорта. Най-важното е да останете приятели"- така кметът на Видин Герго Гергов поздрави всички участнички в турнира.

А ето и призьорките: Най-добър вратар на турнира е Ана-Галина Лалова, от ПМГ "Екзарх Антим I"; Най-добър защитник стана Боряна Цветкова Борисова, от СОУ " Св. Св. Кирил и Методий"; Призът най-полезен състезател на турнира отиде при Ванеса Ружева, от ПГ "Проф. д-р Асен Златаров"; Най-техничен състезател стана Мартина Иванова, от ПМГ "Екзарх Антим I". Голмайстор на турнира, с 5 гола, стана Вероника Гергова; Откритие на турнира е Николина Николова, от СОУ "Любен Каравелов"; Наградата за феърплей отиде при Ана Димитрова, от ОУ "Епископ Софриний Врачански". А признанието най-добър треньор получи Илиян Ангелов- Лъвчето.

СнимкаКласирането:
1. ПМГ "Екзарх Антим I"
2. ПГТ "Михалаки Георгиев"
3. ГПЧЕ "Йордан Радичков"
4. ОУ "Епископ Софроний Врачански"
5. ПГ "Проф д-р Асен Златаров"
6. СОУ "Св. св. Кирил и Методий"
7. СОУ "Любен Каравелов"
8. ПТГ "Васил Левски"

Организатори на турнира са Община Видин, Регионалният инспекторат по образованието, Общинският съвет на БФС във Видин и фенклуб "ЦСКА-Видин".

За всички участнички в състезанието бяха осигурени грамоти и награди- топки и торти. Атракция на турнира бе и избирането на Мис- това е Гергана Георгиева от ГПЧЕ "Йордан Радичков". Официални гости на турнира бяха председателят на националния фенклуб "ЦСКА Армейци 1948" Димитър Ангелов-Дучето и Александър Шатровски, секретар на Аматьорската футболна лига.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна