Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МВР не разполага с информация бизнесмените, познати като Братя Галеви, да са задържани зад граница

| обновено на 07.03.14 в 11:48
Снимка: БГНЕС

Към момента МВР не разполага с информация някой от издирваните дупнишки бизнесмени Пламен Галев или Ангел Христов да е задържан зад граница. Двамата бяха обявени за международно издирване, след като изчезнаха от България след влязла в сила присъда. Пред "Хоризонт" от вътрешното министерство допълниха, че издирването на бизнесмените, познати като Братя Галеви, продължава.

Главният секретар Светлозар Лазаров уточни, че продължава издирването и на Йосиф Йосифов-Йоско: Ние не спираме да работим. Издирваме абсолютно всички лица, които са обявени за общодържавно издирване. Смятам, че е въпрос на време да установим всички лица, които са обявени за общодържавно издирване, и да бъдат приведени в съответните поделения на МВР и в последствие по компетентност там, където е необходимо.

Две дербита има в страната утре. Едното е "Левски" - ЦСКА в София, другото е между "Етър" и "Локомотив" /Горна Оряховица/. Лазаров обяви какви мерките ще вземе МВР за недопускане на напрежение преди и след мачовете:

Ние сме взели абсолютно всички мерки, които са необходими за гарантиране сигурността на гражданите. Тези, които няма да присъстват на футболните срещи, тези, които ще присъстват на футболните срещи, уточнили сме маршрутите за придвижване на феновете, на самите стадиони сме организирали буфери или така наречените свободни зони между привържениците на отделните отбори. Ще се извършат и съответните проверки за забранени предмети, огнестрелни, хладни оръжия, пиротехника, ще има проверки за алкохол. Малолетни деца ще бъдат допускани на стадиона само с пълнолетен придружител и то след попълване на декларация.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени