Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Два са по-сериозните инциденти преди мача "Левски" - ЦСКА

Снимка: БГНЕС

МВР съобщи за два по-сериозни инцидента, свързани със столичното футболно дерби днес.. Единият е от тази сутрин, когато фенове на двата отбора са се сблъскали в Студентски град, това обаче е станало в заведение без пострадали и без задържани, съобщиха от полицията. По-късно автобус с фенове е бил задържан и закаран в Осмо РПУ. Причина е непристойното поведение на феновете, които с държанието си са нарушавали закона. 

По-рано днес и главният секретар на МВР обеща да има мерки за осигуряване на безопасността в София:

Смятам, че ние сме достатъчно подготвени да опазим обществения ред и да дадем повече сигурност на хората, които са на стадиона и тези, които са гостите на града.

Полицията започна да разчиства автомобилите от столичния булевард "Васил Левски", за да премине агитката на "Левски" през кръстовището на булеварда с улица "Патриарх Евтимий". Обикновено феновете на "Левски" тръгват от бул. "Тодор Александров" през Дондуков и "Васил Левски"  и влизат на националния стадион през входа, който се намира в близост до БНР. Точно от обратната страна, до входа откъм езерото "Ариана" ще преминат феновете на ЦСКА. 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени