Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Снегът остави без ток Свиленград и Любимец

| обновено на 11.03.14 в 11:53
Снимка: БГНЕС

Падналият сняг остави без електричество Свиленград и Любимец. От полунощ е нарушено захранването в по-голямата част на Свиленград, без района на болницата, която е била приоритетно захранена с генератори. Прекъснато е електроподаването и към Любимец, но градът вече се захранва по резервна схема, съобщават от EVN. 

Мокрият сняг е станал причина за авария по два електропровода на мрежа с високо напрежение, които снабдяват подстанции "Любимец“ и "Свиленград“. Двайсет аварийни групи работят за отстраняване на повредата. Един от проводниците, минаващ над река Марица до Ново село, е паднал в реката, което допълнително затруднява възстановителните дейности на аварийните екипи. Свиленградската болница е останала за няколко часа без електричество, но приоритетно е захранена с генератор. Още два агрегата са насочени към Свиленград, които ще възстановят частично захранването за града.

На граничния пункт" Капитан Андреево" също няма ток. Документите на преминаващите през границата автомобили се обработват ръчно,което затруднява трафика и е възможно да се образуват опашки.

От EVN съобщават, че има локални аварии в населени места на общините Тополовград, Малко Търново, Димитровград, Гълъбово и Стара Загора. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна