Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Промени в Закона за движение по пътищата обсъждат депутатите

Снимка: БГНЕС
Промени в Закона за движение по пътищата ще бъдат обсъдени на първо четене в Народното събрание. Предложената от депутати на ГЕРБ промяна предвижда въвеждането на контрол на ремонтите и техническото обслужване на автомобилите. Пунктовете ще бъдат вписани в регистър, защото в момента липсват изисквания за започване на дейността, за извършването на ремонта и контрола върху качеството на ремонта. Предвиждат се и глоби за автокъщите, които работят извън регистъра.

Предложението на Министерския съвет предвижда електронен фиш да се връчва не само за превишена скорост, а и за всички регистрирани от камерата нарушения. Поради зачестилите случаи на отмяна на електронни фишове от съда с мотив липса на подпис на издалия глобата, в допълнителни разпоредби се посочва, че електронният фиш е електронно изявление и не следва да бъде подписван. Предлага се и промяна в процедурата при прехвърлянето на собствеността на превозно средство на лице без постоянен адрес в България.

Депутате ще разгледат и промени в Кодекса на труда. Очаква се депутатите да продължат и с работа по промените в Закона за обществените поръчки.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна