Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Всички деца от асеновградската детска градина са добре

| обновено на 12.03.14 в 12:07
Снимка: БГНЕС
Всички деца от асеновградската детска градина „Слънце,  пили вчера прясно мляко, в което се предполага, че е имало отрова за мишки,са добре. Днес обаче от 127 деца,  само 75 бяха доведени в градината от родителите си. Макар и преживяващи още притеснението от вчерашния ден родителите казаха, че имат доверие на персонала и са убедени, че са предприети адекватни мерки. Кметът  на Асеновград Емил Караиванов каза , че и днес ще се следи за състоянието на децата, а директорката на детската градина Лидия Захариева обясни, че таблетки от отровата за мишки е имало в кухненския блок, но те са били в кутия, върху която са поставени лепенки.

Днес помещението и склада за съхранение на продуктите са проверени след издадените  предписания за дезинфекция. Вчерашната инспекция на фирмата, производител на млякото показа, че там няма нарушения. Прави се и проверка на начина на доставка на храната в детската градина.

На малчуганите вчера бяха направени промивки, а резултатите от кръвните проби при 10% от тях не показаха отклонения. Подължават проверките на прокуратурата, Агенцията по храните и общината , които трябва да установят дали откритите парчета от синя таблетка в млякото  действително са  от отрова за гризачи  и как са попаднали в съда. 




Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна