Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прокуратурата официално обвини Волен Сидеров в хулиганство и побой над полицай

| обновено на 12.03.14 в 12:47
Снимка: БГНЕС
Прокуратурата официално обвини Волен Сидеров в хулиганство и побой над полицай във връзка с инцидента от началото на годината на летище Варна. Той е с най-леката мярка за неотклонение "подписка" и няма забрана да напуска страната.

Лидерът на "Атака" засега няма да дава обяснения по случая, докато не бъдат разпитани четирима от неговите съпартийци, присъствали на инцидента. По информация на националиста, разследващите са реагирали бързо и са обявили, че ще призоват посочените от него депутати още в петък.

Депутати от "Атака" се събраха пред Столичното следствие, за да подкрепят лидера си.

С обичайните квалификации Сидеров коментира обвиненията си като поръчкови, позоваващи се на лъжливи  свидетелски показания и най-новото от вчера  -"странни". Сидеров дълго се чуди защо на прокуратурата й е отнело толкова време да го призове, след като от 22-ри януари е без имунитет и упрекна разследващите в теч на информация, защото журналистите знаели какво са разказали свидетелите по делото. Оплака се, че и негови депутати все още не са били разпитвани, за да кажат тяхната версия за разлика от активността, с която са търсили свидетели срещу него.

Съпартиецът на Сидеров Петър Петров, по професия адвокат, е с него в следствието. Адвокат Петров не е бил сред адвокатите, придружавали Сидеров по време на полета София-Варна и после - сблъсъка с полицията на летището на злополучния шести януари. Тогава Сидеров влезе в словесен сблъсък с френски дипломат, имаше удари и ритници по защитили я български граждани, а на земята националистът удари полицай. 

Сидеров твърди по принцип, че не той, а участниците в инцидента от цивилна страна са били провокирали този скандал, както и че полицаят му нанесъл побоя, а не той го е ударил.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна