Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жилищна сграда се срути след експлозия в Ню Йорк

| обновено на 12.03.14 в 18:52
Снимка: ЕПА/БГНЕС

5-етажна жилищна сграда се срути след експлозия в Ню Йорк, в Източен Харлем, като предизвика пожар и гигантски облак дим, предаде ББС. Две жени са загинали при експлозията, предизвикана от изтичане на газ, съобщи полицейското управление на Ню Йорк.  По последни данни още 18 души са ранени при експлозията.

Говорител на енергийната компания Кон Едисън съобщи пред  местна телевизия, че малко преди взрива е получен сигнал от сградата за възможно изтичане на газ.

"Имаше експлозия и жилищна сграда се срути", заяви говорител на полицията в Ню Йорк, без да дава повече подробности. На мястото са изпратени 168 пожарникари, както и спасителни екипи.

Местен жител съобщи за Ню Йорк Дейли Нюз, че е усещала миризмата на газ "в продължение на седмици" преди експлозията. Всички влакове от и към терминала Гранд Сентрал са спрени след инцидента.

"Живея точно зад ъгъла. Тъкмо отивах на работа. Чух две мощни "бум, бум" и всички започнаха да бягат като луди навън", каза очевидец на мястото на инцидента.
 
Говорител на енергийната компания "Кон Едисън" е съобщил на местна телевизия, че е получен сигнал от сградата за възможно изтичане на газ малко преди взрива. Засега няма потвърждение от "Кон Едисън", че експлозията е причинена от изтичане на газ.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна