Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Въвеждат се временни ограничения на движението заради мача "Лудогорец" - "Валенсия"

От 20 часа днес на Националния стадион "Васил Левски" ще се играе мачът между "Лудогорец" и "Валенсия" от турнира Лига Европа. Във връзка с футболната среща от Столичната община въвеждат временни орграничения в движението.
 
От 7.00 часа до приключването на мача се забранява влизането, престоят и паркирането на пътни превозни средства по алеите около Националния стадион "Васил Левски". Час по-късно забраната ще важи и за района зад сектор Г на спортното съоражение с продължителност до 24 часа. От 18.00 часа ограниченията ще бъдат въведени както за района зад сектор Б, така и за моста пред Националния стадион и по улица "Гурко" между булевард "Евлоги Георгиев" и булевард "В. Левски" извън местата за платено паркираране "служебен абонамент". 

От 19.00 часа до приключване на срещата, по необходимост и по преценка на ръководството на СДВР, може да се забрани влизането на пътни превозни средства в двете посоки, с изключение на автобусите на масовия градски транспорт по улица "Гурко" между булевардите "Васил Левски" и "Евлоги и Христо Георгиеви", по булевард "Евлоги и Христо Георгиеви" между площад "Орлов мост" и булевард "Черни връх" и по булевард "Драган Цанков" между булевардите "Евлоги и Христо Георгиеви" и Алея "Яворов". 

От 19.00 часа до приключване на мача частично се променя движението на автобус 75, като се скъсява маршрута му до Военната академия. За улеснение на гражданите Столичната дирекция на вътрешните работи ще осигури охрана и постове за контрол и регулиране на движението на възловите кръстовища.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени