Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Здравният министър има готовност да разговаря с Надзорния съвет на НЗОК заради болничните бюджети

Снимка: БГНЕС

Министър Таня Андреева изрази готовност да се срещне с Надзорния съвет на Здравната каса заради проблема с разпределението на болничните бюджети. Андреева заяви това в Троян.

Разчитам на нейната добра преценка дали би могла да се справи с въобще промяната на философия на работа на Фонда, защото той не може да остане да функционира по този начин. Ако виждам, че не може да се справи, няма да се поколебая да я отстраня, каза министър Аднреева по въпроса за смяна на директора на Фонда за лечение на деца Ива Станкова.

Таня Андреева добави, че до края на годината ще бъдат изградени първите три национални болнични комплекси за спешна помощ в Бургас, Плевен и Велико Търново.

За нас е важен ангажимента да можем да осигурим навременност, да няма забавяне при явяване на адрес на линейките. Освен, че ще закупим нови линейки, работим и върху това да има осигурени екипи, заяви тя.

Министър Андреева участва в национално съвещание с директорите на регионалните здравни инспекции и директорите на националните центрове по проблемите на общественото здраве.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна