Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Наказват директорката и персонала на детската градина със "синьото мляко"

Снимка: Петя Генова

Дисциплинарни наказания на директорката и персонала на детска градина "Слънце" ще бъдат наложени заради случая със "синьо мляко", сервирано за закуска на децата, в което се предполага, че е попаднала отрова за мишки. Това съобщи кметът на Асеновград Емил Караиванов след приключилата административна проверка във връзка с инцидента.

По думите на Емил Караиванов най-притеснителното в доклада, който съдържа показанията на кухненския персонал, медицинската сестра, помощник-възпитателя и завеждащия административната служба, е че през цялото време чистачката е знаела, че има проблем с млякото. В него са плавали частици, имало е променен цвят и тя е направила опит за заличаване на следите, като млякото е било изхвърлено.

С действията си персоналът е застрашил живота на децата, което е недопустимо, категоричен беше кметът на Асеновград. Затова и се прибягва до дисциплинарните наказания. Според Емил Караиванов в случая вината на директорката е най-малка, но тя е отговорна за упражняването на контрол в детското заведение и затова оставката й е резонна. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!