Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Атака" настоя България да признае резултатите от референдума за присъединяването на Крим към Русия

Снимка: БГНЕС

Парламентарната група на "Атака" настоя България да признае резултатите от референдума за присъединяването на Крим към Руската федерация и страната ни да се обяви срещу икономически санкции на Европейския парламент спрямо Русия. Лидерът на партията Волен Сидеров поиска решението да бъде взето на извънредно заседание на парламента днес или утре:

Ние, като държава, имаме пълното основание, позовавайки се на мнението на нашите сънародници там, да кажем, че признаваме този референдум, че признаваме правото на народите да се самоопределят, че признаваме правата и резултатите на пряката демокрация и не разбираме и не приемаме позицията на външния министър Вигенин, който се изказа предварително, че България нямало да признае този референдум.

Сидеров настоя, ако няма извънредно заседание, въпросът да бъде поставен на редовното заседание на парламента в сряда.

Ние не трябва да се влачим след събитията. В момента се обсъжда вероятно в Брюксел дали да има санкции. Може да излезе някаква реакция на Еврокомисията буквално след броени часове, може днес до края на деня, може утре. Ние не трябва да се влачим. Ние трябва да бъдем с позиция ясна, изхождайки от нашите интереси.

Освен "Атака" своите позиции в декларации са заявили парламентарните групи на Коалиция за България и ГЕРБ.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна