Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изслушват Светлозар Лазаров в парламента за акцията в Лясковец

| обновено на 19.03.14 в 09:54
Снимка: БГНЕС
Парламентарната комисия по вътрешните работи ще изслуша днес главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. Поводът е операцията на МВР в Лясковец миналия петък, при която загина служител на отряда на баретите, а други трима бяха простреляни. Депутатите от вътрешната комисия ще чуят подробности от акцията, която стана повод за упреци към ръководството на министерството и призиви за оставка на главния секретар на МВР.

Преди ден той заяви, че няма да говори преди заседанието на вътрешната комисия и обеща, че тогава ще изнесе истината за акцията и нещата около нея. Часове след операцията вътрешният министър Цветлин Йовчев и главният секретар Светлозар Лазаров обясниха, че през 2012-а година тогавашният главен секратар на МВР Калин Георгиев е отменил операция срещу Петко Петков. В последствие от бившето ръководство обясниха, че психолозите тогава са дали становище в акцията да не се използват баретите.

Председателят на парламентарната Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред Атанас Мерджанов заяви, че ще настоява за пълно разплитане на случая в Лясковец, включително и за оставки на отговорни длъжностни лица: Ще настояваме за най-строги санкции. Колегите от ГЕРБ са извели инициативата за парламентарна анкетна комисия. Няма никъв проблем да се стигне и до създаването на такава комисия.

Българското национално радио ще излъчва на живо изслушването на главния секратар на МВР Светлозар Лазаров.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна