Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кардиолозите от "Пирогов” ще преглеждат безплатно пациенти със сърдечно-съдови проблеми

Снимка: БГНЕС
В събота кардиолозите от болница "Пирогов” ще преглеждат безплатно пациенти със сърдечно-съдови проблеми. Смяната на сезоните поставя сърцето на изпитание и хората със сърдечно-съдови проблеми е добре да се съобразяват с това, съветват лекарите.

Пролетни кардиологични дни в "Пирогов" е инициатива, която цели  повече хора да бъдат прегледани с модерна апаратура - хокардиограф и стрес пътека, казва началникът на Отделението по инвазивна кардиология доктор Иван Мартинов: Клиничен преглед с електрокардиограма, минимум лабораторни изследвания. При пациентите, които имат отклонения от някои от показателите, се извършват високоспециализирани медицински дейности.

Прегледите са от 9 до 14 часа на 22-ри март в сградата на медицински център "Пирогов". Записването е на телефон 02/915-45-74 от 14 до 16 часа.

Има сериозно подмладяване в популацията, която е контингент на "Пирогов" на заболяваемостта от миокарден инфаркт. Промени в атмосферното налягане, активността на слънцето влошават доста заболяванията, включително сърдечно-съдовите. Има в определени периоди нарастване на броя на инфарктите, казва д-р Мартинов.

Стресът, наследствената обремененост, неправилното хранене, пушенето, кокаионова зависимост - са рискови фактори за сърдечни болести.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени