Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нов скандал в детската градина "Слънце" в Асеновград

Снимка: Петя Генова

Районната прокуратура в Асеновград ще бъде сезирана за отклонени средства от събираните месечни такси на децата от детска градина "Слънце". Това е установил финансовият одит на общината, това съобщи кметът Емил Караиванов.

Приключилата днес проверка е била разпоредена дни преди скандала със "синьото мляко", в което се предполага, че е попаднала отрова за  мишки.

Комисията е констатирала неотчетени пари в размер на 7600 лева за миналата година. Установено е още наличието на счетоводни документи, които не са били прошнуровани и са били без номера. Данните от проверката сочат също, че през 2012-а година разминаването между събраните и невнесени в общинския бюджет средства е било на стойност 13 000 лева.

Междувременно Общинският съвет днес гласува предложението на кмета Емил Караиванов от 1-ви април детското заведение да бъде преобразувано във филиал на детска градина "Никола Вапцаров".

В Общината беше внесена родителска подписка в защита на директорката на детска градина "Слънце". В нея са се включили 97 души, които настояват тя да остане на поста си до приключване на всички проверки по случая.

Миналата седмица Лидия Захариева подаде оставка, след като кметът наложи дисциплинарни наказания заради скандалния инцидент.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна