Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Първанов: България трябва да се обяви против санкциите срещу Русия

Снимка: БГНЕС

Липсата и днес на официална позиция на българския парламент за събитията в Украйна за пореден път доказва невъзможността на тази институция да си върши работата, заяви в Пловдив лидерът на АБВ Георги Първанов.

Първанов подчерта, че се надява на свикания от президента Росен Плевнелиев Консултативен съвет за национална сигурност да се постигне единомислие по въпросите, касаещи Украйна, а не участниците в него да се изпокарат.

Но позицията на държавния ни глава съдържа много силна антируска насоченост и мисля, че тя звучи в духа на същите онези постановки от 90-те години, които доведоха до силно охладняване на отношенията между България и Русия. 

Лидерът на АБВ разкритикува също колебливото поведение по казуса Украйна на БСП, като подчерта, че в лявото пространство има недоволство от този факт. Той определи като неприемливо изказването на външния министър Кристиан Вигенин, че отношенията ни с Русия никога повече няма да бъдат такива, каквито са били досега.

Георги Първанов беше категоричен, че България трябва да се обяви против санкциите срещу Русия, защото това ще доведе до вреди за хората и за бизнеса.

Трябва да преценим последиците за българския туризъм, трябва да защитим правата на българите в Украйна.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна