Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министерство на физическото възпитание и спорта, спортни обекти, финансиране

Обещаха пари за ремонт на спортни съоръжения

Снимка: Красимир Каменов

Два стадиона, две спортни зали и три детски площадки в селища на Северозападна България ще бъдат ремонтирани със средства на министерството на физическото възпитание и спорта, каза за Радио ВИДИН заместник министърът на министерството на физическото възпитание и спорта Йордан Йовчев.

"Министерството на физическото възпитание и спорта ще финансира ремонта и реконструкцията на стадион "Христо Ботев" във Враца; ремонта и реконструкцията стадиона в Борован; изграждане на спортна площадка в село Хайредин; изграждане на спортна площадка в село Манастирище; изграждане на спортна площадка в село Ракево, община Криводол; ремонт, реконструкция и постройка на спортна зала в Берковица и ще финасира обновяването на спортна зала в град Кула, област Видин"- уточни Йордан Йовчев.

"По правителствения инвестиционен план са предвидени 20 милиона лева за реконструкция и модернизация на спортни обекти и съоръжения. За да получат от тези средства, общините трябва да кандидатстват с проекто-предложения, за които крайният срок още не е изтекъл", уточни Йордан Йовчев. Заместник министърът на физическото възпитание и спорта беше във Видин, където се проведе изнесено заседание на Министерския съвет.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна