Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Добрев: Не съм разрешавал инвестиции в Карадере

Снимка: БГНЕС

Бившият министър на икономиката от кабинета на ГЕРБ Делян Добрев отрече да е разрешавал инвестиция в Карадаре, както го обвини сегашният икономически министър Драгомир Стойнев. Добрев уточни, че е подписал писмо, в което инвеститорите уведомяват за намерението си да вложат 600 милиона лева в община Бяла и молят за съдействие за получаване на гражданство:

Отговорът съответно от мое име е, че ако са спазени всички условия на закона, министерството ще съдейства. В това писмо никъде не се споменава Карадере, никъде не се говори за хиляди къщи или комплекси или хотели, или не знам какво още, така че Драгомир Стойнев да бъде така добър да покаже всички документи. Като е казал А, да каже и Б. Да покаже писмото на инвеститора и не само това - да покаже инвестиционното намерение, защото от него ще се види, че то е внесено и е разглеждано по времето на управление на това правителство. Всъщност ГЕРБ е нямал никаква представа, че става въпрос за тази местност тогава, когато сме отговорили на това писмо.

Свидетели сме на поредния опит на управляващите да прехвърлят вината за собствените си неудачи на някой друг, добави Добрев.



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени