Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Местан: Не трябва да се формират анти-ДПС настроения

Лютви Местан
Снимка: БГНЕС

На среща с актива на ДПС в Хасково лидерът на движението Лютви Местан заяви, че очаква от региона над 20 хиляди гласа за предстоящите евроизбори. 

Трябва да се води толерантна кампания, като се извеждат европейските ценности, а не да се залага на партийните боричкания, изтъкна Местан и подчерта, че не трябва да се формират и анти-ДПС настроения: 

Въпросът с анти-ДПС настроенията може би стои малко по-особено именно защото има много мераклии да яхнат анти-ДПС вълната. Чувам коментари за това, че ДПС преяжда с власт едва ли не. Защо обаче се продуцира този мит? Именно за да се погъделичкат анти-ДПС настоенията и да се насочат към един или друг продуцент на тези нови политически митологени. Вие знаете, че 2009-та година всъщност Бойко дойде на власт като се качи на тази вълна. Аз мисля, че колкото и  упорити да са опитите, българският народ придобива една много по-висока политическа зрелост и култура и тези елементарни номера няма да минават.

Местан каза още, че няма да откаже да пие кафе с Бойко Борисов в Кърджали, където е мястото Борисов да отговори на много въпроси:

Защо, в съглашателство с президента, "откраднаха" една от двете квоти членове на Централната избирателна комисия от ДПС. Може би точно в Кърджали трябва и да го питаме господин Борисов дали се е отказал от едни свои идеи на тема цели и методи на възродителен процес. Хубаво е в Кърджали да се чуят отговорите на тези въпроси.



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна