Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Засилиха охраната на британската кралица след призиви на „Ал-Кайда” за атентати

Кралица Елизабет Втора
Снимка: ЕПА/БГНЕС

В статия на английски в онлайн списанието „Инспайър”, издавано от терористичната групировка, се дават указания за смъртоносни нападения по време на конни състезания, мачове от Висшата лига и тенис срещи, на каквито понякога присъства кралицата. Публикуван е списък с цели не само във Великобритания, а и по целия свят.

Изрично се обръща внимание на големите конни надбягвания в Челтнъм и Епсъм, където кралицата е редовен посетител, както и на големите стадиони, където в мачове от Висшата лига се събират 75 000 души. Авторът на статията пише, че най-доброто време за атентат на такива мачове е след последния съдийски сигнал, когато  огромни тълпи напускат стадиона и се събират да празнуват около изходите.

От Скотланд ярд заявиха, че са запознати със статията на „Ал-Кайда” в списанието и се вземат адекватни мерки. Опасенията от терористични нападения на Острова се засилиха напоследък след изнесена информация, че около 250 британски джихадисти са се завърнали в страната след обучение и водени сражения в гражданската война в Сирия.

 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна