Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Повечето британци са недоволни от начина, по който Великобритания е третирана в ЕС

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Близо три четвърти от британците смятат, че премиерът Дейвид Камерън едва ли ще успее да предоговори отношенията на Великобритания с Европейския съюз. Това сочи ново проучване на общественото мнение.

Мащабната анкета показва, че британците са разделени във вижданията си дали страната им трябва да напусне 28-членната организация, но като цяло гласоподавателите са недоволни от начина, по който Великобритания е третирана в Европейския съюз.

Проучването показва, че 72 процента от британците не вярват, че премиерът ще договори по-изгодна сделка за страната и само 4 на сто му имат пълно доверие.

Политическите наблюдатели отбелязват, че анкетата е лоша новина за Дейвид Камерън само седмица, след като той обяви седем сфери, включително правосъдието и имиграцията, в които възнамерява да прекрои отношенията на Великобритания с Европейския съюз.

Притиснат от евроскептиците в неговата Консервативна партия и от факта, че гласоподаватели се преориентират към националистическата Партия за независимост, Камерън обеща да преговаря за реформи в Европейския съюз и ако бъде преизбран следващата година, да проведе референдум през 2017-а за оставането на Великобритания в Съюза.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна