Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Летните протести от миналата година са били платени, твърди Бисер Миланов-Петното

| обновено на 25.03.14 в 18:35
Снимка: Добромир Видев
Пред депутатите от временната парламентарна анкетна комисия Бисер Миланов, известен с прякора Петното, е заявил, че летните протести от миналата година са били платени, включително и медийното им отразяване. Комисията изслуша гардове на Бойко Борисов и Бисер Миланов заради информация, че бившият премиер е имал среща с него в Банкя. От ГЕРБ сметнаха за недопустимо депутати да цитират твърдения на обвиняем. И нарекоха всичко подмяна на основната тема.

Миланов беше придружаван от съдебна охрана в сградата на парламента на площад "Княз Александър I Батенберг". Пред комисията "Бисеров" Бисер Миланов е потвърдил за среща с Бойко Борисов в Банкя. Гардовете на Борисов обаче са отговорили, че не помнят за подобно нещо. Това председателят на комисията Сияна Фудулова определи като непрофесионален отговор. НСО крие какво е правил Бойко Борисов, казаха от левицата, и затова настояха ръководството на НСО да бъде изслушано в комисията за контрол на службите. Левите депутати се позоваха на думите на Миланов, че и и ГЕРБ са плащали за протестите от миналото лято.

Протестите през лятото на миналата година са платени. Според него са платени от политически сили, които не са във властта, включително от ГЕРБ. Тази теза се потвърждава и от факта че един от посредниците за срещата между Бойко Борисов, Йордан Бонев и Бисер Миланов е депутатът от Русе Пламен Нунев, каза Фудулова. 

Най-малко ме интересуват тези комисии и опитите им да отклоняват вниманието. Куп неща стават днес. Те всеки ден да се занимават не с Христо Бисеров, а с кой идвал или не е идвал вкъщи. Най-малко ще им вляза в тона, каза Бойко Борисов.

Но по-късно негови депутати поискаха проверка как в сградата на парламента се допуска подсъдим.

Това е прецедент за българския парламент. Кой сложи думи в устата на Бисер Миланов-Петното, заяви Снежана Дукова.

Самият Бисер Миланов не успя да разговаря днес с журналистите.

Елате в затвора да видите как стоя незаконно там, каза на излизане от залата през оградилите го полицаи Бисер Миланов-Петното.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна