Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва второто дело срещу Цветан Цветанов

Снимка: БГНЕС
В Софийския градски съд започва второто дело срещу бившия министър на вътрешните работи Цветан Цветанов за длъжностно присвояване. Заради това обвинение Цветанов е обект на проверка и от Комисията по гражданска конфискация.

Второто, както и първото дело в съдебна фаза за отказ да бъдат приложени разрешени от съдия специални разузнавателни средства, е свързано с бившия антимафиот, сега подсъдим за рекет и изнудване Орлин Тодоров.

Според прокуратурата Цветанов, в нарушение на закона, е позволил на Тодоров да му бъдат изплатени 50 хиляди лева за заплати, обезщетения за неползван отпуск и пенсиониране за период, в който антимафиотът вече е разследван и се намира в следствения арест.

Бившият вътрешен министър твърди, че парите са били изплатени напълно законно и определи това дело като част от поръчката да бъде дискредитиран. Такова е отношението му към всички обвинения, заради които държи първенство по разследвания в този парламент и заради които главният прокурор му поиска, а той доброволно се отказа от имунитета си.

Делото за длъжностно присвояване ще се гледа от съдията от Софийския градски съд Десислав Любомиров и е с гриф "секретно".


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна