Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Товарен влак дерайлира на гара Тодор Каблешков

Снимка: БГНЕС
Спряно е движението на влаковете в участъка между гарите Пловдив и Стамболийски. Причината е дерайлиране на пет вагона от товарен влак на изхода на гара Тодор Каблешков.

Вече е създадена организация за превоз с автобуси на пътниците от всички бързи и пътнически влакове, които минават в участъка между гарите Пловдив и Стамболийски.

Движението на всички влакове от София за Пловдив и Стара Загора, както и от София през Пловдив за Варна и Бургас ще се извършва до гара Стамболийски. В обратното направление композициите  ще пътуват до Пловдив, като в спрения участък пътниците се превозват с автобуси.

Товарният влак е превозвал въглища. Дерайлирали са вагоните след четвъртия от композицията. Преди да бъдат изтеглени, трябва да бъдат изцяло освободени от товара, което в момента извършват аварийните екипи. Останалите части от композицията са насочени съответно към Стамболийски и Пловдив.

Изясняват се причините за инцидента.

Движението на влаковете ще бъде възстановено след приключване на огледа на дерайлиралите товарни вагони и възстановителните работи по освобождаване на железния път.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени