Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Транспортираха невзривения снаряд до полигон в Сливница

| обновено на 30.03.14 в 16:26
Снимка: БГНЕС

Формирование от Сухопътните войски за преодоляване на последствия от бедствия от поделението в Горна баня е транспортирало невзривения снаряд до войскови полигон в Сливница, съобщиха от Министерство на отбраната. Боеприпасът ще бъде унищожен при спазване на мерките за безопасност. 

По-рано днес министърът на отбраната Ангел Найденов се ангажира пред БНР, че ще бъде намерен възможно най-бързо полигон за унищожаването на боеприпаса в близост до София:

Днес сутринта в 9.50 е получено писмено искане, подписано от ръководно лице от Министерството на вътрешните работи. Задействани са веднага специализираните модули. Очаквам в близко време съответно да получа информацията за унищожаване на снаряда. Става дума за снаряд с дължина около 30 сантиметра. Обезопасен е районът, но това е ангажимент, който трябва да има МВР. Ние ще търсим унищожаването на полигон в близост. Коментирам онова, което прави армията и изпълняваме от момента, в който сме получили искането, нашите задължения.

Във връзка с поисканата му от партия ГЕРБ оставка по повод скандала около оградата на границата с Турция, министърът на отбраната коментира, че тази тема е лишена от смисъл и съдържание. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна