Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Реформаторският блок със сигнал до прокуратурата за случая "Карадере"

Драгомир Стойнев: Сигналът не ме притеснява

| обновено на 31.03.14 в 15:23
Снимка: БГНЕС

От Реформаторския блок обвиниха управляващите в законодателни нарушения във връзка с проекта за строителство в Карадере край Бяла. Те внесоха сигнал до главния прокурор и настояват за оставката на министъра на икономиката Драгомир Стойнев.

Според информацията на Реформаторския блок дружеството "Мадара юръп" е вписано в търговския регистър пет дни, след като правителството одобри меморандум за проекта за строителство в местността Карадере край Бяла. Става дума за това как можете да спечелите един конкурс, преди още да сте се регистрирали по правилата. Искаме оставката на този министър. Той се казва Драгомир Стойнев. Искаме веднага да се спре този проект. Става дума за нарушаване на закона за офшорките - гордостта на правителството, който е нарушен само месец, след като е приет, в полза на конкретна фирма, коментира евродепутатът Светослав Малинов.

От Реформаторския блок настояват Прокуратурата да се произнесе има ли данни за извършено административно нарушение или престъпление от длъжностно лице при предоставянето на статут на приоритетен инвестиционен проект на дружество "Мадара юръп".

Така не се управлява една държава. Тук се носи политическа отговорност, заяви Мартин Димитров.

Партиите от Реформаторския блок настояват Прокуратурата да провери също ангажиментите на държавата, община Бяла и съседните общини към инвестиционния проект за строителство в местността Карадере.

Министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев заяви, че сигналът на Реформаторския блок по казуса „Карадере“ не го притеснява: Все пак да не забравяме, че в Министерството на икономиката в момента се разглеждат 33 сертификата на обща стойност 2 милиарда и 200 милиона лева. Между тези 33 сертификата има и сертификати за изграждане на бъдещи шест завода на територията на Република България, така че от Реформаторския блок може би да изчакат или пък ако искат и на десетка, и на един от тези сертификати да сигнализират прокуратурата, за мен няма никакъв проблем. За мен е важно в България да има инвестиции.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени