Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пазарджик Младежки театрален фестивал "Океан от любов"

Видинската младежка театрална студия представя "Треска за оскари" в Пазарджик

10
Снимка: Росен Ракаджиев

Младежката студия към Видинския драматичен театър представя тази вечер в Пазарджик авторската си постановка "Треска за оскари". Участието е в рамките на деветото издание на младежкия театрален фестивал "Океан от любов". Младежката студия от Видин е една от 11-те театрални школи от страната, които участват във Фестивала. Тази вечер видинските младежи ще представят авторската постановка "Треска за оскари", с участието на 18 актьори от видинските гимназии ГПЧЕ "Йордан Радичков" и ПМГ "Екзарх Антим I".

Фестивалът "Океан от любов" започна от 28 март. Тази вечер е участието на видинската група. В рамките на "Океан от любов" видинските младежи са участвали в различни творчески работилници, свързани с актьорското майсторство.

"Гледахме много добри представления на младежки формации от цялата страна, имаше гости от Варна, Пловдив, Харманли, Перник. Имаше и различни работилници, които според мен бяха полезни за децата, научиха различни упражнения за сценичния говор, за пластиката на актьора"- каза за Радио ВИДИН директорът на общинския драматичен театър и ръководител на студията към него - Ирина Флорова.

СнимкаФестивалът е посветен на международния ден на театъра - 27 март. Организиратор на събитието е Младежкият дом в Пазаржик.

И както казват организаторите- Целта на "ОКЕАН ОТ ЛЮБОВ" е да накара участниците и зрителите да видят "Великото чувство ЛЮБОВ” от колкото е възможно повече гледни точки.

В официалната програма участват най-добрите спектакли, определени чрез селекция. Трупите играят на сцените в Младежкия дом и Лапидариума на Регионален исторически музей Пазаржик.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна