Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на чуждестранния печат

Украински официални лица намекнаха за руско участие в смъртта на протестиращи, пише британският ГАРДИЪН по повод вчерашните твърдения на новите украински власти за стрелбата по време на протестите в Киев.

ИНДИПЕНДЪНТ отбелязва по същата тема, че намеците за руско участие може още повече да обтегнат отношенията с "бившия съветски господар на Украйна".

НЮ ЙОРК ТАЙМС посочва, че представените данни от украинския министър на вътрешните работи Арсен Аваков, новия главен прокурор и шефа на спецслужбите, са първият опит на новото правителство в Киев да даде изчерпателно обяснение за това кой е наредил и извършил стрелбата, причинила повечето смъртни случаи на Майдана.

Новото правителство на френския премиер Манюел Валс в момента предизвиква повече скептицизъм, отколкото доверие. Нито президентът, нито министър-председателят са открили онези личности и компетенции, които да могат да въплътят обявения от Оланд нов етап. И двамата се мъчеха да заличат впечатлението за некомпетентност на предишното правителство и се спряха, както те твърдят, на хора с влияние и солидни експерти. За сметка на обновяването, коментира МОНД.

Сметките за ток в Гърция скачат от 1-ви април, съобщават вестниците в южната ни съседка днес. Домакинство с консумация на електричество до две хиляди киловатчаса за четири месеца ще трябва да плаща с 11 евро повече. Поскъпването на тока се дължи на въведената по-скъпата такса за мегават час, която е диференцирана в зависимост от консумираната енергия.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени