Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Държавата ще прави ново предприятие за работниците от "Ремотекс"

Снимка: БГНЕС

Държавата ще назначи в ново поделение работниците от "Ремотекс - Раднево", но няма да вземе предприятието. Това каза в Бургас министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев.

Направените анализи в предприятието са показали, че то е с огромни дългове. Съдбата му е неясна и държавата не може да се ангажира с него, подчерта министърът, но поясни, че работниците ще бъдат назначени в ново поделение. 

БЕХ взе решение да предприеме действия за изграждане на собствено поделение в "Мини Марица-изток" за изпълнение на основни ремонти и рехабилитация на тежкото минно оборудване. Работниците от "Ремотекс - Раднево" ще бъдат наети в "Мини Марица-изток".

Драгомир Стойнев коментира и писмото на еврокомисаря по енергетика Гюнтер Йотингер за "Южен поток". Той подчерта, че в него не става въпрос за санкции: 

Това е изказано мнение, но това не означава, че такива ще има. Тези хора, които ходиха в Брюксел и информираха, очаквам техните предложения за второ четене. Сега този закон не е приет.

Според Стойнев наличието на други подобни газопроводи в Европа е знак, че такива проекти не противоречат на европейското законодателство.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени