Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шерлок влиза в ролята на Ричард III

Снимка: www.dnevnik.bg

Звездата от сериала "Шерлок" - актьорът Бенедикт Къмбърбач ще играе ролята на Ричард III в предстояща нова адаптация на прочутата пиеса на Уилям Шекспир, която ще се излъчва по Би Би Си 2, предаде "Холивуд рипортър", цитиран от "Дневник".

Режисьор на проекта ще е Доминик Кук, известен с работата си за National Theatre Live, а адаптацията на текста е на Бен Пауър.

Нямам търпение да работя с Доминик Кук отново, за да вдъхнем на този сложен, забавен и опасен герой живот, сподели актьорът в свое изявление.

Адаптацията е част от поредица от пиеси под името "Кухата корона" (The Hollow Crown), в която досега са били включвани и "Ричард II", както и и "Хенри V". Би Би Си 2 вече работи и по нова адаптация на "Хенри VI", също режисирана от Кук. 

Филмът ще е копродукция, в която участва и режисьорът на "Американски прелести" Сам Мендес.

За Къмбъбач това няма да е първа среща с текстовете на Шекспир, след като наскоро звездата от сериала "Шерлок", както и филми като "Пропадане в мрака", "У дома през август" и "Дама, поп, асо, шпионин", започна и подготовката си за главната роля в постановка на "Хамлет", която ще бъде поставена на сцена в Лондон през август 2014-а.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна