Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Регионалният министър отстрани шефове на областното пътно управление във Варна

Чуй новината! Чуй новината:

Служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова разпореди незабавно дисциплинарно производство срещу директора на Областно пътно управление във Варна Явор Пасев и срещу началника на отдела "Инвестиционно-ремонтни дейности" там Севдалина Казълова.

Докато тече производство, двамата са отстранени от работа.

Причината е, че служителите на Областното пътно управление са допуснали да бъде асфалтирана отсечката от пътя Варна - Добрич, при изхода на община Аксаково, където преди дни стана тежката катастрофа с кола на НСО. 

Министър Коритарова е изпратила сигнал до прокуратурата за действията на служителите и на фирмата, извършила ремонта.

Служителите от ОПУ - Варна със своите действия или бездействия са допуснали асфалтирането на част от отсечка на пътя Варна - Добрич, при изхода на община Аксаково, където преди дни имаше тежък пътен инцидент, който завърши със загуба на човешки живот. 

Коритарова изпрати и сигнал до прокуратурата за действията на служителите и на фирмата, извършила ремонта – ДЗЗД РОУД ПРОДЖЕКТ, в което участват "Хидрострой" АД и "ТРАНССТРОЙ - ВАРНА" АД.

Жители на град Аксаково потвърдиха, че през почивните дни от Областното пътно управление във Варна са преасфалтирали пътя до града, включително в района, където стана тежката катастрофа с автомобил на НСО, при която загина 63-годишен мъж.

Преасфалтирането на участъка е станало в събота и неделя.

Премиерът Димитър Главчев е поискал от министъра на регионалното развитие да извърши незабавна проверка във връзка с тази информация. Министър-председателят очаква в спешен порядък писмените обяснения на министъра, както и какво наказание ще бъде наложено на отговорните за вземането на това решение.

Директорът на областно пътно не вдигаше телефона си, а по-късно беше изключен. От Агенция "Пътна инфраструктура" съобщиха, че по-късно ще дадат конкретна информация за случая. По предварителна информация това преасфалтиране е било планирано и няма връзка с катастрофата. От военната прокуратура също казаха, че ще извършат проверка на място. 

По публикацията работи: Георги Даскалов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна