Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Един месец с музиката на Германия

На 10 и 24 април от 11.00 до 12.00 часа

| обновено на 08.04.14 в 16:57 БНР Новини

Германия е държава в централна Европа. Тя граничи с Дания, Полша,Чехия, Австрия, Швейцария, Франция, Белгия, Холандия. Простира се от Алпите до бреговете на Северно и Балтийско море, а през нея лъкатушат големите европейски реки - Рейн, Дунав, Елба, Везер и Майн, вдъхновили много поети и композитори.
Тя е една от най-високо развитите страни в света, с първокачествен жизнен стандарт на населението. Столицата Берлин, е официално призната, за градовете с най-много музеи в света.
Германия има изключителен принос към световното културно наследство. Известна е като страната на поетите и мислителите. Там са родени Гьоте, Шилер, Хайне, композиторите Бах, Бетовен, Брамс, Шуман, Вагнер, философите Кант, Хегел, Ницше, ученият Айнщайн.
През последните години столицата на Германия се превърна в седалище на световната музикална сцена, като по-специално внимание се обръща на новата вълна от електронна музика. Там са разположени най - култовите дискотеки в Европа - Tresor, UFO, E-Werk.
В двете издания на „Музикална мрежа“на 10 и 24 април, в поредицата „Един месец с музиката на Германия“, ще ви запозная със съвременни имена в немската забавна музика. Ще звучат стиловете хип-хоп, рап, арендби, алтернатив рок, електро, поп, представени ни от музикантите Тим Бендзко,
Ксавиер Наидо, Яша, Фрида Голд, Марк Форстер, Йоханес Ердинг, “Гласперленшпийл“ и много други.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна