Музикална мрежа

четвъртък
от 11.00 до 12.00 часа

Запазена територия за младите хора - и по възраст, и по дух
За хората по света вече няма тайни. В мига, когато някъде нещо се случва всички вече знаят за него. Компютърните мрежи направиха хората по-близки. Подобна е и целта на музикалната ни мрежа – да предложи на слушателя музиката на света. Не винаги тя ще бъде най-новата. Понякога новият ритъм ще ви припомни забравени мелодии от младостта, друг път ще чуете пиеси и изпълнители, които никога не сте познавали. Но едно е гарантирано – добрият вкус на водещите и високото качество на записите.
За следващите месеци Маргарита Заберска избира едно виртуално и незабравимо пътешествие, защото дестинациите са специални – близки и далечни, характерни с богата музикална култура и не на последно място – ще събудят въображението ви.
Ще обиколим най-важните точки в Латинска Америка и Европа, ще посетим Скандинавия, както и различни екзотични места. Поредицата „Един месец с музиката на...“ е плаване из необятния океан от звуци и мелодии, със специфичната за всяка държава музикална стилистика.
Като продуцент на популярна музика и джаз в БНР Мая Райкова се интересува не само от най-новите песни, но и от новия живот на старите хитове. Поредицата „Римейк“ гали слуха с любимата на поколения слушатели музика, но изпълнена от най-актуалните певци и групи. Много от тези аранжирани парчета вече са хитове. Дали се харесват ще решат слушателите. Но фактът, че ги избират за песни на месеците в годишната ни класация „7 в 11“ говори, че се приемат добре.
Екип: Маргарита Заберска, Цвети Бахариева и Мая Райкова

Публикации

Алън Броудбент

Великите оркестратори на съвремието: Алън Броудбент

Новозеландският пианист, композитор, оркестратор, диригент и носител на две награди „Грами“ Алън Броудбент, ще бъде на фокус в предстоящото издание на предаването „Музикална мрежа“. Ще ви представим албума му Developing story за джаз трио и симфоничен..

публикувано на 11.03.20 в 13:25

Джузепе Миличи през погледа на любовта

„Музикална мрежа“ представя албума The Look Of Love на италианския музикант – композитор и изпълнител на хармоника Джузепе Миличи. Албумът е издаден през 2016 г., съдържа петнайсет трака, измежду които популярни световни евъргрийни от филми и мюзикъли,..

публикувано на 19.02.20 в 09:10

Историите на Уолтър Ричи

В поредното издание на „Музикална мрежа“ ви срещаме с италианския певец, пианист и композитор Уолтър Ричи и албума му "Истории" (Stories) от 2019 г.  Eдин талантлив музикант, за когото Ал Жаро е казал: "Гласът му достига сърцето, както го правят големите..

публикувано на 29.01.20 в 12:45
Джими Скот

“Малкият” голям Джими Скот

Развълнувана съм да споделя радостта от общуването си с немският филмов, музикален продуцент и композитор Ралф Кемпер. Да си комуникираш с толкова известни в своята област личности, а в същото време земни и естествени, е дар, за който винаги съм..

публикувано на 15.01.20 в 09:45

Папик представя: Коледен коктейл

Честито Рождество Христово! Честита Коледа! Всички християни, католици и протестанти по света празнуват този свят момент. Дни на радост, надежда, въодушевление, мечти и както навсякъде четем – чудеса. Дядо Коледа или Дядо Мраз, Санта Клаус или Папа..

публикувано на 25.12.19 в 10:25

Вълшебна Коледа с Тил Брьонер

„Музикална мрежа“ кани слушателите си да предвкусят Коледа с приказния албум на немския джаз тромпетист Тил Брьонер. Този празничен албум е смесица от чувственост, вълшебство, елегантност и изящество. Една музикална приказка, когато, слушайки я, ти става..

публикувано на 18.12.19 в 09:10

Кралска сватба

Сватбата на принц Чарлз и Даяна Спенсър през 1981 г. е грандиозно събитие както за Обединеното кралство, така и за целия свят. Брачният обет се състои в катедралата „Св. Павел“ на 29 юли в Лондон. По улиците има над 600 000 души, дошли да видят..

публикувано на 20.11.19 в 11:30

Най-красивите звуци, събрани в едно единствено име Мария

На 15 август, денят, в който християни и католици почитат Успение на Пресвета Богородица, ще отбележим този значим и благороден църковен празник с песни във възхвала на името Мария. Песни за майката и любимата, сестрата и приятелката, дъщерята и колежката,..

публикувано на 14.08.19 в 10:30

Ричард Клайдерман - романтикът

Книгата за рекордите на Гинес го определя като най-успешния пианист в света. Записал е над 1600 музикални произведения, продажбите му надхвърлят 90 милиона копия по цял свят, но те са неизмерими с милионите ноти, които изсвирва, превърнали се в звуци от..

публикувано на 24.07.19 в 09:15
Ники Томов

Ники Томов – деликатният романтик

В деня на виното и любовта, ще ви срещна с талантливия музикант и основател на рок група „Дисонанс“ – Ники Томов. Роден в столицата през 1961-ва година, по пътя на музиката тръгва, когато е още на 11 години. Първият му учител по музика е Тодор Костов, при..

публикувано на 13.02.19 в 09:10