Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

10 дни великденска ваканция за депутатите

Снимка: БГНЕС
Великденската ваканция на парламента ще е от 17-и до 26-и април, решиха  депутатите. Зимната сесия ще приключи на 16-и април, в Деня на българската конституция, с тържествено заседание. Парламентът ще заседава извънредно на 29-и април, а на редовно заседание на 30-и ще бъде гласувана програмата за следващите заседания.

От ГЕРБ предложиха ваканцията да се премести с ден по-късно, от 18-и април. Според Даниела Дариткова така може да се свърши повече полезна работа:

Кое налага в четвъртък да започне ваканцията и да се явим на работа само в сряда, след като този пленарен ден може да бъде изпълнен с обществено полезни дела. Знам, че това, заченато в грях Народно събрание, трябва дълго да проси божията милост. Аз лично съм разочарована, защото очаквам трета поредна седмица в Комисията по здравеопазване да се яви министърът на здравеопазването и да ни представи скритата дълбоко от погледите на хората концепция за развитие на спешната помощ. Всичко това можеше да се случи на следващото пленарно заседание
.

Идеята на ГЕРБ не намери подкрепа. Депутатите удължиха и с месец срока на действие на временната анкетна комисия за проверка и установяване на всички обстоятелства от телефонния разговор между бившия министър-председател Бойко Борисов и бившия директор на Агенция "Митници" Ваньо Танов.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени