Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Челси" и "Реал" Мадрид на полуфинал в Шампионската лига

Демба Ба бележи втория и победен гол във вратата на ПСЖ
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборите на "Челси" и "Реал" Мадрид са първите полуфиналисти в Шампионската футболна лига на Европа.

"Челси" стигна до тази фаза след като се наложи с 2:0 над "Пари Сен Жермен" като домакин. Лондончаните стигнаха до равенство 3:3 в общия резултат, но продължават напред в турнира с гола на чужд терен, отбелязан от Еден Азар преди седмица.

Мачът не започна никак добре за отбора на "Челси", който трябваше  да се справя без звездата си Еден Азар. Белгийският нападател получи травма и беше заменен в 18-ата минута от Андре Шюрле, но именно появата на германския нападател се оказа от решаващо значение за домакините. Той даде аванс на "сините" в 32-та минута, а изявите му в атака притискаха сериозно парижаните, които избраха защитната игра през втората част. Тя започна с две греди за "Челси", едната от които на Шюрле, но завърши с гол. Негов автор стана Демба Ба, който се възползва от разбъркване и се разписа в 87-та минута.

Подвигът на "Челси" не успя да повтори отборът на "Борусия" Дортмунд, който се наложи с 2:0 над "Реал" Мадрид в Германия, но отпадна след загубата 0:3 в Испания.
 
"Борусия" Дортмунд поведе на "Реал" Мадрид с 2:0 още през първото полувреме с голове на Марко Ройс. Именно той се закани на
испанците преди началото на срещата, но неговият отбор не успя да стигне до решителното трето попадение и да изравни мача. "Реал" също имаше шанс да се разпише в началото, но Анхел Ди Мария пропусна дузпа в отсъствието на обичайния изпълнител на
наказателни удари Кристияно Роналдо.

По-късно днес са останалите два полуфинала, завършили с равенства 1:1 в първите мачове. "Атлетико" Мадрид посреща
"Барселона", докато "Байерн" Мюнхен ще защитава реномето си на най-добрия отбор в Европа срещу "Манчестър Юнайтед" на "Алианц Арена".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна