Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Домът на хумора в Габрово показва любопитни факти от живота на Чарли Чаплин

| обновено на 10.04.14 в 11:54

Домът на хумора и сатирата в Габрово отбелязва 125-ата годишнина от рождението на Чарли Чаплин. Специалната вечер е посветена на вълнуващия живот и забележителната кинокариера на комика.

С много илюстрации "Веселата къща" ще покаже малко известни и любопитни факти от личния живот на Чаплин - срещите му със знакови личности и историите по създаването на най-известните филми на великия актьор, режисьор, композитор и продуцент, белязал с таланта си цяла епоха в киноиндустрията. Гостите на вечерта ще видят откъси от популярни неми филми, в които Чаплин умело изгражда образа на емблематичния си герой - скитникът.

В една от залите ще бъде представена камерна изложба на карикатури, малки пластики и живописни платна, пресъздаващи образа на големия комик, спечелил сърцата на милиони зрители по цял свят. В парка на смеха до Дома на хумора се намира единственият в България и трети в света паметник на Чарли Чаплин, създаден от Георги Чапкънов.

Дарина Маринчевска от Дома на хумора в Габрово разказа в предаването "Хоризонт до обед" още за отбелязването на днешния ден. Разговора може да чуете в звуковия файл.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна