Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протест срещу НАТО при посещението на Андрес Фог Расмусен у нас

Пред Военния клуб в столицата, във връзка с посещението у нас на генералния секретар на НАТО  Андерс Фог Расмусен,  се състоя малоброен протест срещу „политиката, водена от българските власти в услуга на НАТО и чужди интереси“.

Демонстрантите се обявиха в подкрепа на Русия и православието и против евроатлантическите ценности. Със скандирания „НАТО вън“ те издигнаха плакати с надписи „Няма НАТО, няма война“ и „НАТО, какво направихте със славната българска армия?“. Един от ораторите на протеста, Георги Марков от Социалистическия младежки съюз, заяви:

Именно включването ни в тази структура направи това, което от стотици години враговете на България са се опитвали да направят и не са съумяли да направят. Една боеспособна армия беше унищожена. Днес ние имаме три жалки батальони. Хората изпълняват чужди мисии, български войски да умират за чужд интерес. Днес НАТО играе ролята на една шпиц-команда на Щатите, която да ходи по различни точки на света, който държавник, или която държава не им харесва да я съсипе с бомби и да я демократизира. Това е същността на НАТО.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени