Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Има задържан и обвинен извършител за убийството на 8-годишната Александра от Поморие

| обновено на 12.04.14 в 10:56

За убийството на 8-годишната Александра от Поморие има задържан и обвинен извършител, потвърди административният ръководител на Окръжна прокуратура в Бургас Калина Чапкънова. Според официалната информация от МВР, това е Атанаска Георгиева. Тя е наемател на таванското помещение, в което беше намерено тялото на Александра.

По-рано беше съобщено, че жена с инициали А. Г. на около 40 години е задържана за убийството. Първоначалната информация пък беше за задържането на Северина Димитрова и 60-годишната й майка Светлана Димитрова.

Причината за трагедията е пари.

Полицията работи по няколко версии, една от които е, че става дума за искан заем от бащата на детето, бившия лихвар Веселин Тодоров-Германеца. Парите са били нужни на хотелиера Веселин Тошев и жена му Северина Димитрова. Според източници от разследването, най-вероятно похитителите планували да изнудват Германеца. Как точно се е случило непоправимото обаче ще каже полицията.

Другата хипотеза е за взет възможен голям кредит, който хотелиерът не е успявал да погаси.

По време на издирването на Александра полицията претърси хотела на Тошев - "Лагун", а по-късно изведе една от задържаните жени с белезници. 

Тялото на малката Александра вече е в съдебна медицина, а доктор Косьо Янков обясни, че ще каже повече подробности, след като направи аутопсия.

Тялото на първокласничката беше открито малко след 19 часа снощи в таванско помещение на кооперацията, в която живее семейството й в поморийския квартал "Свобода". Процесуално-следствените действия продължават и в момента.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна