Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министър Йовчев ще даде обяснения в парламента за "Кокаинови крале"

Цветлин Йовчев
Снимка: БГНЕС

От 19.00 часа по предложение на АТАКА ще се проведе извънредно изслушване на министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев в Народното събрание. Закритото заседание ще бъде във връзка с изнесената в медиите информация за акцията  "Кокаинови крале". 

Казусът вазникна след откриването на тон и половина кокаин във Франция. По-късно министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев съобщи, че наркотиците имат отношение към операцията "Кокаинови крале". Беше замесено и името на общинския съветник от ГЕРБ Орлин Алексиев.

Председателят на вътрешната комисия Атанас Мерджанов обвини ГЕРБ, че са дискредитирали работата на вътрешното министерство. 

Мина времето, когато подобни обстоятелства щяха да са достатъчни за зрелищно тръшкане и заснемането му на филм, озвучаван с викове - абсолютен престъпник. Министър Йовчев се яви пред комисията, не за да обвинява някого, а за да обоснове действията на МВР. Защото след извършване на обиските, към и повереното му ведомство прозвучаха много сериозни обвинения. Цветан Цветанов съзря удар срещу ГЕРБ, а самият Орлин Алексиев привидя опит за превземането на Общинска банка. След задържането на кокаина стоят много сериозни данни и информация, подкрепена с документи. Отговорът в крайна сметка ще даде съдът.

Цветан Цветанов от ГЕРБ  заяви, че това е клевета и опит за политически внушения преди изборите:

Защото, ако имаше подобни неща смятам, че днес щеше да има повдигнато обвинение. Днешните ви твърдения тук, от тази трибуна, означават едно. Липса на всякакви политически аргументи относно предстоящите европейски избори и съществен европейски дебат. Търсене за отклоняване на общественото мнение, за да може действително да говорите отново по опорните точки и по всичко това, което имахте възможност да споделите. Злоупотребявате и подвеждате българската общественост по начина, по който поднасяте тази информация.



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени