Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Монако“ отпадна от турнира за Купата на Франция въпреки гола на Димитър Бербатов

„Монако“ отпадна от турнира за Купата на Франция въпреки гола на Димитър Бербатов
Снимка: Личен архив

Димитър Бербатов отбеляза гол, но тимът му „Монако“ допусна  загуба с 1:3 след две продължения от закъсалия тим на „Гинган“ в полуфиналите на турнира за Купата на Франция.

„Монако“ направи слаб мач, а играта му се срина напълно, след като Димитър Бербатов напусна терена в 66-ата минута по медицински причини. Българинът, който преди това се разписа за тима си, бе изваден от игра заради травма. Купата на Франция беше единственият шанс за трофей на многомилионната селекция на „Монако“, а отпадането може да означава и скорошно освобождаване на треньора Клаудио Раниери.

„Гинган“ поведе изненадващо в шестата минута, когато Мустафа Ятабаре се възползва от грешка на вратаря Серхио Ромеро и откри резултата. В 36-ата минута Бербатов върна интригата в двубоя, след като засече центриране отдясно на Фабиньо и с удар отблизо направи резултата 1:1.“Гинган“ не успя да реализира нов гол до края на редовното време, но това се случи във второто продължение. В 113-ата минута резервата Фатих Атик отбеляза втори гол за победителите след подаване на Тибо Жирес. Само четири минути по-късно застрашеният от изпадане в Лига 2 домакин реши крайния победител в двубоя с ново попадение на Мустафа Ятабаре за крайното 3:1.

Така на финала за купата на 3 май ще се изправят „Гинган“ и „Рен“ в повторение на сблъсъка от 2009 година.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна